tiistai 4. kesäkuuta 2013

Sunnuntai: Norsuja, aurinkoa ja hiekkaa - Sunday: Elephants, sun and sandSunnuntai-aamu alkoi rattoisasti kun lapset heräsivät katsomaan lastenohjelmia ja äiti pääsi siinä välissä ompelemaan tytöille uudet kesäturbaanit ihanasta Elefantit-kankaasta. Yleensä jos ihan aamutuimaan tai illan myöhätunteina ompelen, niin saattaa tulla virheitä, mutta näitä helppotekoisia turbaaneja olen ommellut jo niin monta, että ompelisin vaikka unissani!
Tänäänkin oli niin kuuma päivä, että oltiin pääasiassa ulkosalla. Aamupäivä viettettiin omalla pihalla ja tehtiin jotain hyödyllistäkin kuten pyykkäystä ja kukkien ja kasvien hoitoa (olen istutellut monenmoista meidän rivitaloasunnon pihaan, ehkä niistäkin joskus tulee kuvia...).

Iltapäivällä päätettiin rohkeasti lähteä rannalle, vaikka en uskonut lasten voivan vielä uida kun yleensä vedet ei minun mielestä ole olleet kovin lämpimiä vielä touko-kesäkuun vaihteessa. Viime kesänä tehtiin paljon reissuja rannoille ja kivoille piknik-paikoille joko pyörillä lapset perävaunussa tai sitten ihan lapset rattaissa kävellen. Tänään oli meidän eka kesäretki tänä vuonna. Tein meille evääksi tonnikalasalaattia ja teetä termospulloon. Lapset syö pelkkää salaattia vähän vaihtelevalla menestyksellä, mutta kun joukossa oli tonnikalaa ja vieläpä tikka masala-kastiketta, niin kyllä tuo salaatti meni ihan kaikki! Onneksi kirpparilta löytynyt rinkka, jonka saa myös maahan pystyyn "syöttötuoliksi", mahtui pyörän peräkärryyn. Siihen oli hyvä laittaa kuopukseni rauhoittumaan ja nauttimaan eväistä. Mentiin siis Joensuun Linnunlahden uimarannalle ja siellähän oli paljon ihmisiä. Etukäteen olin ajatellut, että eilen on ollut niin hurjia valmistujaisjuhlia, ettei rannalle olisi jaksanut tulla ketään.. no, väärässä olin. :) Meillä on mieheni kanssa hyvä systeemi rantareissuille; pidämme esim. 20min vahtivuoroja, jolloin toinen on lasten kanssa ja toinen saa vaikka lukea lehteä rauhassa.

Omalla pihalla kootaan palapelejä ja katsellaan kirjoja. - In our yeard solving puzzles and reading books.

Pikkuiseni tutkii kirjaa rannalla rinkassa. - My little girl on the beach. She loves Peppa the Pig -books.


Nyt onkin sitten jo ilta, oma aika. Kullan kanssa katsottiin elokuva JFK, sen jälkeen olikin kiva tulla kuuntelemaan illan ääniä ja kirjoittamaan blogia omalle pihalle ja sytyttää kynttilät ihan muutama päivä sitten asennettuihin kynttilälyhtyihin. Hyvää yötä kaikille, eiköhän ommella paljon ensi viikolla! ;)

I had a pleasant Sunday morning as the girls wathched kids' programs and this mommy had a chance to sew new summer turbans for girls using lovely Elephant-fabric. Ususally I make mistakes if I sew early in the morning or at night but these turbans I have sewn so many that even if I was asleep, I would still succeed! :)

Today it was a very hot day again. We spent the morning in our yard by taking care of the numerous plants and herbs. In the afternoon we decided to go to the beach even if I was afraid the water is too cold for the kids. Last summer we made a lot of picnics either by bike or simply by bus. It was this summer's first picnic today. For the picnic I made some tuna fish salad. The children dont ususally eat salad but now with tuna fish and tikka masala-sauce they ate it all! :) My husband and I have created a good baby sitting system for the picnics: We take 20 min turns when the other one looks after the children and the other one can just lay down and enjoy the sun.

In the evening, after watching the movie JFK with my husband, I lighted candles and went to sit outside to write this blog.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti