perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kankainen lokerikko meikeille ja koruille - A canvas rack for makeup supply and jewelry

En tiedä miten ihmiset yleensä säilyttävät kosmetiikkatavaroita ja koruja, mutta minulla ainakin meikit ovat tähän asti olleet kahdessa eri meikkipussissa, josta ei sitten millään meinaa meinaa löytyä sitä mitä etsii. Lopulta kaikki meikit ovat sitten pitkin hyllyjä ja näyttää siltä, ettei kylpyhuoneessa muuta olekaan kuin meikkejä.

Tartuin tähän ongelmaan ja pitkien pohdintojen lopputuloksena ompelin seinälle ripustettavan lokerikon. Meikit tai korut on helppo laittaa siihen eikä niitä sen kummemmin tarvitse järjestellä.

Tällaisen lokerikon voi tehdä varmasti monella tavalla ja erilaisista materiaaleista, mutta tässä selitän oman versioni:

I don't know where people usually keep their makeup supply and jewelry - I used to have the makeup stuff in 2 separate makeup bags. However, finally all the stuff is here and there because it's difficult to find the thing you need in a small bag full of stuff. Above all, if the children find the makeup bag, it will be a real mess!

I wanted to solve this problem and after long planning I sewed a canvas rack you can hang on the wall. It's easy to put the makeup stuff in it and you dont really need to organize them.

You can sew the rack many ways but here I give the instruction of my own quite simple version.

1. TARVIKKEET - MATERIALS
Vahvaa kangasta, esim. verhoilukangasta.
Ripustusta varten metallivaijeria, rautalankaa tai ohut puinen/metallinen tanko. + ruuvit, naulat tai koukut

Choose a strong fabric, an upholstery fabric for example.
A wire or wooden/metal rail for hanging the rack. + 2 screws or nails

Takakappale ja 6 taskua. - The backround piece and 6 pockets
 

2. KANKAAN LEIKKAAMINEN JA OMPELEMINEN - CUTTING AND SEWING
Taustakappale on 50cm x 55cm. Taskupalat ovat korkeudelta 10cm ja leveydeltään 10cm (taskun alareuna, joka on todellinen leveys). Mieti, mitä haluat lokerikossa säilyttää ja mitoita taskut sen mukaan - vaikka monenkokoisia taskuja! Taskujen sivut ovat ylöspäin levenevät, jotta taskuista tulisi väljät. Ommellessa vinoon leikattu sivu asetetaan pystysuoraan asentoon ja tällöin yläreuna jää väljäksi.

Huolittele ja käännä taustakappaleen reunat. Yläreunaan tehdään niin suuri käänne, että siihen jää kuja vaijerille tai tangolle. Taskujenkin reunat huolittelin ja ompelin käänteet. Seuraava vaihe on taskujen sommittelu ja ompelu paikalleen. Itse ompelin taskun aivan taustakappaleen ulkoreunaan. Taskurivien välille jäi n. 5-6cm:n väli.

The backround piece is 50cm x 50cm. Remember to sew a tunnel wide enough for the rail.  The pocket's height is 10cm and the width is 10cm (the bottom of the piece). The sides get wider upwards but when sewing the pocket to the backround, you will place the sides vertically so that the top of the pocket is loose and there's more space in  it.

3. RIPUSTAMINEN - HANGING THE RACK
Ole huolellinen kun mittaat ruuvien kohtia seinällä, koska vaijerin tulisi olla niin tiukalla kuin mahdollista. Itse laitoin kangaslokerikon niin korkealle, etteivät lapseni enää yllä ottamaan meikkejäni sieltä. :)

When placing the screws, notice that the wire should be as tight as possible. And if you have children, it would be wise to hang the rack as high they can't reach it. :)
Ripustuskoukut ovat aika rumat, joten laitoin niihin rintaneulat. - The screws don't look nice so I hanged brooches in them.1 kommentti: