torstai 27. kesäkuuta 2013

Helteen inspiroima kellohame - A clock skirt inspired by the hot weather

Eilen oli tämän kesän kuumin päivä tähän mennessä! On ihanaa asua Itä-Suomessa, kun täällä on yleensä kaikista kuuminta kesällä. Ja kylmintä talvella, vaikka ihan Pohjois-Suomessa monesti mennään vielä enemmän pakkaselle jossain vaiheessa talvea. Sanoin keväällä itselleni, etten saa valittaa kun tulee tosi kuumat säät - niitä on Suomessa kuitenkin niin harvoin.

Nämä helteet saivat minut kuitenkin inpiroitumaan ja tekemään helle-aiheisen kellohameen. Sain juhannusreissullamme anopiltani kankaita ja yksi kankaista oli punaista rypytettyä intianpuuvillaa. Koska se on niin kevyttä ja hyvin laskeutuvaa, keksin heti tehdä siitä kellohameen, koska minulla ei yhtään sellaista entuudestaan ole. Halusin hameeseen kuminauhavyötärön, koska se on mukavampi ratkaisu kesäkuumalla kuin tiukka malli jossa vetoketju.Jossain ompelun vaiheessa minulle tuli mieleen, että joku keltainen aurinko-aiheinen aplikaatio sopisi hameen etuvasemmalle. Luovuin kuitenkin aplikaatio-ideasta kun löysin piilossa olleet kultalankakerät kirjailua varten. Kirjailu oli todella hauskaa puuhaa, vaikka sen eri tekniikat eivät olekaan minulle tuttuja. Mietin hetken, miten ompelen auringon kuvan ja "suoraompeleella" kuvasta tuli kaikista selkein. Mieheni tuumasi, että kultalankaa on hameessa juuri sopivasti hänen mielestään. Olen itse ihan samaa mieltä - yksi kuvio näyttävällä langalla riittää. Hameen helmaan ompelin punaisen puuvillavinonauhan.

Täytyy vielä hehkuttaa tätä kangasta, kun se on "vain" puuvillaa ja se kuitenkin näyttää melkein juhlakankaalta ryppyefektin ja kirkkaan värin takia. Eikä taida kovin helposti rypistyäkään. Ja tietenkin kun kyseessä on puuvilla, niin tämä on erinomainen materiaali kesävaatteisiin. Jos huomenna on hellepäivä, niin tällä mennään! :)Yesterday it was the hottest day of the summer. It's one of the good sides of living in the Eastern Finland. On the other hand, in winter this part of the country is the coldest. Today 30, in December -30. :) Anyways, last spring I said to myself that I shouldn't complain if the weather gets very hot because it lasts just a week or two in Finland.

This hot weather got me so inspired that today I will introduce a clock skirt with sun-theme. When my family and I were at my parents-in-law last weekend, I got some fabrics from my mother-in-law. One of the fabrics was red indian cotton with crumple-effect. It is such a light and  well-draping fabric that I decided to make a clock skirt - and it's my first clock skirt, can you imagine! In stead of zipper, I wanted to use elastic band on the waist just to make it more comfortable to use in summer.

At some point when I was sewing, I had an idea of an applicated sun. Soon I remembered that I also have golden thread so I decided to embroider the sun. I enjoyed the embroidering a lot even though I don't know any specific technique. When the embroidery was done, even my husband said that it looks nice as simple the embroidery is. Too much golden thread could be tasteless.. and I agree: One figure made of showy thread is enough. In the hem there's red cotton bias tape. 

I still need to repeat how marvellous this fabric is as it is "just" cotton and still it looks elegant. And because it is cotton it is ideal for summer clothing. If it's hot tomorrow, I'll wear this skirt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti