sunnuntai 25. elokuuta 2013

Uuden hameen paranneltu versio - Better version of my new skirt

Nyt hame pysyy vyötäröllä! - The skirt is much better on the waist than hip.

Kuminauha keskellä vyötärökaitaleen takaosaa. - The waistband doesn't look bad even with the elastic band!

Kuten viime postauksessa totesin, punainen kellohameeni jäi kaikista mittailuista huolimatta vähän väljäksi. Olisin halunnut alunperin sen pysyvän vyötäröllä, mutta kun se oli hitusen liian väljä ja kangas antoi periksi, valui se heti lantiolle. Ihan kiva hame se silti olisi ollut, mutta nyt kerrankin otin itseäni niskasta ja tein hameesta juuri sellaisen kuin halusin, vaikka se tuottikin vähän lisätyötä.

Ei se ollut sen kummempaa, kuin merkitsin takapuolelle vyötärökaitaleeseen keskikohdan ja merkkasin kuminauhakujan, yhteensä 20cm. Sitten avasin ratkojalla vyötärökaitaleen sauman ja pujotin ja nuppineulasin 8cm pituisen kuminauhan paikoilleen ja ompelin kiinni vyötärökaitaleeseen. Sitten vain suljin ompelemalla ratkotut saumat. Aluksi minua vähän huoletti, miten hieman jäykkä puuvilla käyttäytyy, kun sitä poimutetaan noin paljon, mutta tosi hyvä siitä tuli minun mielestäni. Suosittelen tätä metodia muillekin, jos on vyötäröstä väljiä hameita tai jopa housuja, koska joskus varsinkin valmisvaatteita on vaikea kaventaa sivusaumoista.

Tykästyin tähän vyötärömalliin kyllä niin paljon, että mielessä on muitakin samantyylisiä hameita tai mekkoja. Olisi kiva kokeilla tehdä kellohame ohuesta farkkukankaasta tai villakankaasta.

Tulevalla viikolla on tiedossa ainakin yksi naamiaisasuprojekti, jota itse odotan kyllä todella innolla! Mukavaa alkavaa viikoa, lukijat! :)

Uusi hame <3 vanhat kengät - New skirt <3 old shoesAs I mentioned in the last post, my latest sewing project, the red clock skirt, proved too loose. It didn't stay on the waist but it flowed to hip. It was a nice skirt like that but this time I wanted to stick to my original vision and even do some extra efforts for it.

The narrowing wasn't complicated at all. I just marked the middle point of the back of the waistband. Then I marked 20cm for the elastic band rail. I used seamripper to open the waistband and wired the 8cm elasticband. Then I closed the waistband. Before the operation I was worried of how the stiff cotton would act when ruffled so much but actually I'm very happy with the result! I recommend this method if you have skirts or even pant too loose. Often they are too difficult to narrow from the side seams.

I really like this model of skirt. I have some ideas of same type skirts or dresses - made of denim or wool for example. can wait to go to the fabric store to see some options!

This coming week will include at least a party costume project which I'm expecting with excitement! So have a great beginning of the week, dear readers! :)

6 kommenttia:

 1. your skirt must be much more comfortable now! the gathers at the back look really good :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! It's much more comfortable now. This is probably the first time that a garment to which I have to do some changes turn out much better.

   Poista
 2. I think that often from a little mistake, a nice detail is born! Now your wonderful skirt has a great stylish spot on back... I love it! Mammanene @ SergerPepper

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You're definitely right! Even once a mistake can turn out to be a victory :D

   Poista
 3. Kaunis hame! Kannatti tosiaan purkaa ja tehdä hamesta mieleinen :)...sitä ei olisi kuitenkaan tullut käytetyä ilman korjausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tosiaan se tuntui valuvan koko ajan, niin eipä sitä semmoisena olisi ollut ainakaan kovin mukava pitää. Kun tuommosen operaation nyt kerran on tehny, niin ei se niin kovin vaikea ja iso juttu ookkaan. :)

   Poista