tiistai 20. elokuuta 2013

3/4-hihainen mekko tyttärelleni - A 3/4 sleeve dress for my daughterIlma on jo vähän viilennyt auringonpaisteesta huolimatta ja se inspiroi minua ompelemaan tällä kertaa 3/4-hihaisen mekon vanhimmalle tyttärelleni. Kankaat ovat kuitenkin edelleen aika kesäiset. Käytin tässä tosi ohutta perhoskuvioitua trikoota ja keltaista college-kangasta. Solmimishauhoina edessä on puuvillanauhat.

Koitin tehdä puhvihihat, mutta niistä tuli kyllä aika hillityt - johtuu varmaan siitä kun tuo trikoo on ihan tosi kevyttä ja ohutta. Keltaisen collegekankaan ompelu sujui kyllä tosi hyvin ja tuosta yläosasta oon erityisen ylpeä kun pääntiehalkion ompelu on yleensä tuottanut päänvaivaa mutta nyt se onnistui ekalla yrittämällä ja siitä tuli juuri sellainen kuin halusinkin. Helma onkin ihan suorakaiteesta poimuttamalla tehty.

Sovitin tuota tekovaiheessa muistaakseni 3 kertaa tyttärelläni ja oli tosi hauskaa kun hän itsekin halusi käydä peilin edessä katsomassa. Kohta varmaan koittaa aika, että hän osaa itse pyytää tietynlaista mekkoa. Se olisi kyllä ihanaa! ...tai sitten voisi se olla hankalaakin, jos tulisi kovin tiukkoja vaatimuksia. Rakastan niin mekkojen ompelua!

The first signs of autumn are here and that inspired me to sew this 3/4 sleeve dress for my older daughter. However, the fabrics I used are very summery. I used thin butterfly printed tricot and yellow college fabric. For tying I used cotton ribbon.

 The sleeves are puff sleeves but I guess I should've ruffled  that light and thin fabric more as the puffs are almost invisible.. :)  Sewing the yellow college fabric was fun and I'm especially proud of the neckline as it succeeded at the first try. The hem - as you can probably guess - is a ruffled rectangle.

It is nice to notice that my 2,5-year old daughter starts to be interested in how the clothes look on her. She often wants to go to see in the mirror but luckily she's never unhappy with the clothes she has on. :)

2 kommenttia:

 1. Lovely dress, Salla, I think sleeves are really nice also without "puffing" too much...and I found butterflies great!!!
  MammaNene @ SergerPepper

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! I like so much butterflies and I've used butterfly print many times. :)

   Poista