torstai 26. joulukuuta 2013

Tyttöjen ballerina-hameet - Ballerina skirts for my daughters
Joulukuun alussa kun otimme tyttöjen kanssa kuvia joulukortteihin, puimme heidän päälleen punaiset mekot, joissa on tyllihelma. Niissä mekoissa oli tosi kiva tanssia ja esikoiseni alkoikin siitä päivästä lähtien aina tanssiessaan pyytää, voisimmeko pukea ne mekot. Hän sanoo "äiti, tee minusta ballerina. Puetaan ne juhlamekot." Juhlamekkoja ei millään aina jaksaisi kaivaa kaapista esiin, joten siitä sain idean ommella tyttärilleni samantyyliset hameet kuin ballerinoilla tyypillisesti on.

Hameiden kankaat - sifonki ja tylli - maksoivat yhteensä muistaakseni 7,90€ joten mistään kaupasta tuskin olisi saanut hameita tämän halvemmalla - ei edes H&M:sta, uskon. Ja kun itse olen hyvillä langoilla hameet ommellut, uskon, että ne kestävät tyttöjen riehumisia aika hyvin. Hameiden ompelu on tosi yksinkertaista (vaikkakin sifonki on ainakin minun koneelle aina hankala materiaali) koska kaavoja ei tarvita, vain 2 suorakaiteen muotoista kappaletta ja pätkät kuminauhaa. Tosin ompelu jäi niin viime hetkeen, että istuin ompelukoneen ääressä myöhälle aatonvastaiseen yöhön.

Kun tyttäreni saivat paketit ja sieltä paljastuivat nämä hameet, esikoiseni hihkaisi "BALLERINA!" Nämä hameet he ovat halunneet pukea nyt joka kerta kun ovat ruvenneet tanssimaan.


In the beginning of December when we took photos for Christmas cards my daughters had red party dresses on. They loved how the tulle hem moved when dancing and jumping, so since that day they have always asked for wearing those dresses when dancing. It's complicated to take the fine dresses from the closet every time so I got the idea of sewing skirts for dancing.

The fabrics - the chiffon and tulle -  were very affordable. I think the total cost was 7,90€ and sewing was easy as you need only 2 rectangles and a elastic band.

When my daughters opened the skirt packages, the older one shouted "BALLERINA!" Since the Christmas eve the girls have wanted to wear these skirts every time they start dancing.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti