maanantai 9. syyskuuta 2013

Vanhasta uutta: Dino-tyynyliinat lapsille - Old becomes new: Dinosaur pillowcases for kids


Ompelin viime viikolla tyttärilleni hyvin yksinkertaiset 50x60cm tyynyyn sopivat tyynyliinat ja materiaalina käytin hyväkuntoista, mutta käyttämättömäksi jäänyttä punaista lakanaa ja dinokuvat leikkasin pienempään lastentyynyyn kuuluneesta tyynyliinasta.

Yhteen tyynyliinaan tarvitsee kangasta vain yhden noin 50x140cm kaitaleen ja siitä sitten käännellään ja väännellään tyynyliina. Tuo 140cm tulee siitä, kun molemmat pidemmät sivut ovat 60cm ja sitten loput pituudesta on tyynyliinan sisälle jäävää "läppää" varten eli 60+60+20.

Olen jotenkin vältellyt tyynyliinojen ompelua, kun siinä ei sinänsä ole mitään haastavaa, mutta tietysti yksityiskohtia lisäämällä saa haastetta.

Nyt minun tytöt nukkuvat dinotyynyillään tyytyväisinä. Hyvää yötä sinnekin!
I sewed last week very simple pillowcases for my daughters. For the material I had one big red bedsheet which hasn't been in use at all and a kid's pillowcase (the dinosaurs) which is unuseful because nowadays my kids have those bigger size pillows. 

You need only 50x140cm piece of fabric for one pillowcase so it's very easy and fast to sew. Somehow I have tried to avoid sewing pillowcases because they don't give me any challenge but of course you can always create some tricky details to make it more challenging.

Now my daughters are sleeping and looking happy on the new dinosaur pillows. Good night to you too! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti